Keresés:
Események
«2016. október»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Hallgatói Önkormányzat (HÖK)

A Hallgatói Önkormányzat Facebook-oldala

Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/A *** Iroda: F épület 007. szoba
Telefon: +36(92)509-937 *** E-mail: hok.gkz@unibge.hu


Vezetőség:

Simon Eszter (HÖK elnök)
Mihók Réka (HÖK alelnök)
Molnár Zita (HÖK programokért felelős alelnök)

 

További HÖK tagok:

Farkas Dávid
Fáró Fanni
Kreicsics Tamás

Nyitva tartás a 2016/2017. tanév I. félévében:

  • Hétfő: 8:00-11:10
  • Kedd: 9:40-11:10
  • Szerda: 9:40-11:10
  • Csütörtök: 8:00-9:30

Nyitvatartási időn kívül problémáitokkal forduljatok Hozzánk bátran a e-mail-ben!


Mi a HÖK?

A HÖK vagyis a Hallgatói Önkormányzat egy a fiatalok által működtetett szervezet, amelynek tevékenységét a felsőoktatási törvény, különböző főiskolai és kari szabályzatok, valamint a saját maga által alkotott Szervezeti és Működési Szabályzat határozza meg. Ez utóbbi lehetőséget ad arra, hogy a hivatalosan meghatározott (kötelező) feladataink mellett saját ötleteinktől és kreativitásunktól vezérelve alkothassunk és dolgozhassunk azért, hogy a hallgatóknak színesebb legyen a főiskolás életük. A HÖK a hallgatók érdekvédelmi szervezete, amelynek az a célja, hogy megkönnyítse a hallgatók életét, és kapcsolatot teremtsen a Kar vezetése és a hallgatók között. A HÖK foglalkozik a hallgatók szociális ügyeivel, mint például szociális támogatással, rendkívüli szociális támogatással és továbbá rendezvények szervezésével és lebonyolításával.

Mi a HÖK feladata?

Mint már említettem, vannak olyan feladataink, melyeket törvény vagy egyéb szabályzat ír elő, s mi ennek próbálunk maximálisan eleget tenni. Mivel ezek komoly és felelősségteljes munkák, már most – tanulmányaink alatt – megtanuljuk, hogy mit jelent egy előre meghatározott feladatot a rendelkezésre álló eszközökkel pontosan, szabályosan, határidőre elvégezni. Ez nagyban megkönnyítheti majd a „nagybetűs életbe” való beilleszkedést egy komoly elvárásokat támasztó munkahelyen. Ilyen feladataink:

Érdekvédelem: érdekvédelmi tevékenységünk alapja a hallgatók kötelezettségeinek és jogainak megfelelő szabályozottság biztosítása. Igyekszünk segíteni, a lehető legegyszerűbb módon orvosolni a problémát. Ha tehát valamit elfelejtettél, valamit nem tudsz, vagy nem találsz, kérdésed, problémád merül fel, fordulj bátran hozzánk! („F” épület 007) Nyitvatartási időben megtalálsz minket.

Diákjólét: a HÖK Diákjóléti Bizottsága állapítja meg minden félév elején az ösztöndíj sávokat, valamint a hozzá tartozó összegeket. Természetesen ennek kötött keretei vannak, a sávok kialakítását az évfolyamátlag, az összegek meghatározását pedig a rendelkezésre álló hallgatói normatíva határozza meg. A rendszeres szociális támogatás, illetve az elsősöknek járó alaptámogatás elbírálását is a Diákjóléti Bizottság végzi, a Hallgatói Térítések és Juttatások Bizottságának egyetértésével, melynek tagjai között a Kar vezetői is megtalálhatók.

Programszervezés: a főiskolai élet elsősorban a tanulásról, másodsorban a bulizásról szól. Tanulnod kell, erről gondoskodik az iskola, de hogy ennek fáradalmait ki tudd pihenni egy jó buli keretében barátaiddal karöltve, ezt mi biztosítjuk.

Minden évben 5 nagyobb rendezvényünk van, ezeket a tanév rendjében mutatjuk be.

  • Augusztus végén a belépő hallgatók első rendezvénye a Gólyatábor. A főiskolás éveket, a beiratkozást megelőzően  szervezzük. Azért szervezzük, hogy a gólyák barátot, barátnőt szerezzenek és megismerjék a felsőbb éves társaikat. Nem utolsó szempont, hogy jól induljon a főiskolás élet. Könnyebb úgy elkezdeni a főiskolás éveket, hogy van néhány ismerős arc, tudjuk, kihez lehet fordulni. A gólyatábor alapvetően bepillantást enged a főiskola életébe, a beilleszkedést szolgálja.

  • Novemberi rendezvényünk a Gólyabál. A kar hagyománya, hogy minden évben a gólyák egy nyitótánccal nyitják meg a rendezvényt. Éjfélkor pedig táncverseny veszi kezdetét, ahol komoly díjazások vannak. A továbbiakban a főszerepet a buli veszi át.

  • Február elején már hagyománnyá nőtte ki magát, hogy a második félévet egy hatalmas beöltözős Farsangi bál rendezésével nyitjuk meg.

  • Márciusi rendezvényünk a diplomaosztó bankett. Ekkor búcsúztatjuk a végzős hallgatókat ünnepi vacsorával és zenével.

  • Áprilisban szervezzük a Főiskolás Fesztivált, mely 2016-tól a Zalaegerszegi Egyetemi Napok (ZEN) néven zajlik. Ez három napos rendezvény szakmai programokkal, bulival, humoresttel, és egyik napon szabadtéri kikapcsolódással. Foci, főzés és egyéb programok, extrém játékokkal, sporttal fűszerezve. A Főiskolás Fesztivál nemcsak a hallgatók szórakozását szolgálja, lassan városi rendezvénnyé fejlődik.


Mindezek mellett minden félévben megrendezzük a már hagyománynak tekinthető Főiskolás Jorkyball bajnokságot.


Miért érdemes a HÖK tagjának lenni?

Mindenki másért szereti a HÖK-öt. Van aki a felelősségteljes, kreatív munkákat élvezi, van, aki azt, hogy kipróbálhatja magát változatos munkakörökben, van aki pedig egyszerűen csak a társaságot szereti. Olyan is akad, aki a bulikat szervezi. Persze az sem mellékes, hogy a tanórák közötti hosszabb szünetek sem válnak kényszeredett várakozássá, hanem a HÖK irodában a legkülönfélébb módon kihasználhatók.

 


[Tartalomfelelős: BGF GKZ Hallgatói Önkormányzat * Frissítve: 2016.05.23., 8:45]

Hírek

Hírek

Modulo rendszerben elérhetővé vált a TDK jelentkezési űrlap

Mától elérhető a HÖK választás szavazó felülete

Tanulmányi ösztöndíjra jogosultak 2016/2017 I. félév

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM